Република България, Област Благоевград
English (United Kingdom)
Начало Обяви Мъжки певчески групи пяха в Симитли на празничен концерт по проект на ОПНОИР

Мъжки певчески групи пяха в Симитли на празничен концерт по проект на ОПНОИР

 

Мъжки певчески групи огласиха централния площад пред сградата на Общинска администрация – Симитли.

Голямата сцена на площад „Септември“ посрещна 20 гостуващи мъжки певчески групи, дошли, за да вземат участие в организирания празничен концерт под надслов „С хляб, вино и песен“, организиран от Община Симитли в качеството й на бенефициент по проект „„Прилагане на социално-икономически и образователни мерки за интеграция на уязвими групи в община Симитли“ по Договор за БФП №BG05M9OP001-2.018-0010-2014BG05M2OP001-C02, Процедура №BG05M9OP001-2.018 „СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКА ИНТЕГРАЦИЯ НА УЯЗВИМИ ГРУПИ. ИНТЕГРИРАНИ МЕРКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ ДОСТЪПА ДО ОБРАЗОВАНИЕ“ – КОМПОНЕНТ 1, съфинансиран от Европейски съюз чрез Европейски социален фонд, финансирани от Оперативна Програма  „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020г.,

В изпълнение на проектна Дейност 5 „Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност“ празникът  премина при голям интерес от страна на жителите и гостите на града. Участие взеха групи от различни краища на България – с.Жабокрът, с.Микрево, с.Струма, гр.Добринище, с.Драгиново, с.Мезек, с.Марикостиново, с. Годлево, с. Варвара, гр. Банско, с. Лебница, с. Дорково, общ. Струмяни, гр. Разлог, с. Склаве, гр. Нови Искър, с. Катунци и гр. Сандански.

Музикалните изпълнения, представени с много настроение, усмивки и радост, не спираха да се редуват на голямата сцена в града, а за финал присъстващите имаха възможност да се насладят на спектакъла „С хляб, сол и вино“ на Ансамбъл за народни песни и танци „Пирин“ - Благоевград. Под светлините и искрите на празнична  заря, за подрастващите, изненада бе участието на изпълнителя Криско.

Домакини на събитието бяха Община Симитли. Като част от празничната програма бе и представянето на част от новия албум – втори за групата на МФГ„Веселие“. Участие взеха и МФГ „Изворите“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – Симитли, ФТА „Веселие“ и ДТС „Изворче“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ – Симитли.

С този празник, организиран и финансиран по проект на Община Симитли, се постави началото на една бъдеща инициатива и с намерения за превръщане на този празник във фестивал, целящ да сплоти и събере гражданите на общината, както и да даде възможност на гостуващи творци, изпълнители и музиканти да обменят и споделят на фона на музикални ритми – добро настроение, усмивки и празничен дух.

Още снимки от събитието можете да разгледате ТУК