Община Симитли

Стотици благоевградчани протестирха срещу цените на горивата

Стотици благоевградчани с около 150 коли се събраха днес на повторен протест срещу високите цени на горивата пред ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Протестната акция започна в 13.00 ч., а половин час по-късно стартира и самото автошествие по организирания маршрут, придружено от полицейски екскорт.

 

Автоколоната тръгна от Югозападния университет, премина през цялото протежение на бул. "Св. Димитър Солунски", след което по-обратния маршрут протестиращите се върнаха на изходна позиция.


Недоволните от високите цени на горивата заявиха, че подобни инциативи ще продължат, докато управляващите не предприемат адекватни мерки в тази посока.

Още в самото начало на събитието участници и организатори спориха на място как да протече протестът и дали да бъде предприета блокада на главен път Е-79. В следобедните часове, протестиращите блокираха с жива верига главен път Е-79 на изхода на Благоевград в посока Кулата.

На първия протест срещу високите цени на горивата, проведен на 13 март, стотици благоевградчани протестираха мирно през целия ден. Бе организирано и шествие на превозвачи. В знак на протест повечето от митингуващите зареждаха гориво в колите си за 50 стотинки.

Протестно шествие на 13 март имаше и в Гоце Делчев. В него се включиха близо 3000 жители на общината.