Република България, Област Благоевград
English (United Kingdom)
Начало От региона
От региона

Премиерът Бойко Борисов и министър Мирослав Найденов откриват обновеното Евросело’2012

Boyko Borisov   В четвъртък, 31.01.2013г, от 11.00 часа премиерът Бойко Борисов и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пристигат в село Черниче.
Двамата държавни мъже и кметът на община Симитли Апостол Апостолов ще открият официално напълно обновените ВиК и подземна инфраструктура и улична мрежа на село Черниче.
В ремонт и реконструкция на инфраструктурата в селото са инвестирани над осем милиона лева по програми с европейско финансиране.
   Село Черниче, напомняме, е първенец в страната за 2012 година по брой реализирани европроекти, усвоени средства, привлечени инвестиции и цялостната промяна в облика на населеното място. Призовата класация и победителят „ЕВРОСЕЛО’2012! Сърцето на България!” се организира от Министерство на земеделието и храните и Програмата за развитие на селските райони. Черниче надви в надпреварата други 17 претенденти с реализирани проекти за осем милиона лева за реконструкция на ВиК мрежата и ремонт на улиците.
 

Най-старото училище в община Симитли празнува вековен юбилей

photo_big_850964

100 години училищно дело в село Долно Осеново. Началото е поставено през есента на 1912-та година, няколко дни след като свободата отеква и по симитлийска земя. Школото в Долно Осеново е най-старото в общината. През есента на 1912-та година местни просветители събират децата от селото да ги учат на четмо и писмо. Децата започват да пишат а,б,в и да сричат в залата в джамията в Долно Осеново... така до 1927-ма година когато децата се местят в нова сграда, построена изцяло с доброволния труд на местните. Сградата, в която децата на Долно Осеново учат и днес е открита през 1965-та година. Днес училището е топлоизолирано, с нова дограма и уютни класни стаи. Тук се учат 124 деца, всеотдайно с тях работят 17 преподаватели и петима помощен персонал.От тази година училището в Долно Осеново е и със статут на защитено.

продължава>
 

Продължава гласуването за „Кмет на годината”

Дайте глас на гласа си в портала kmeta.bg. Гласувайте за Апостол Апостолов и община Симитли тук: http://konkurs.kmeta.bg/vote/index?filter=%D0%A1&page=2

Вотът продължава до 11-ти октомври.

Кажете, че нашият кмет е достоен и за отличието кмет на годината!

Кажете на цяла България, че Поли промени облика на нашата община. И е добрият пример!

Апостол Апостолов – Поли.

Той управлява нашата община с гласовете на над 60 % от населението вече 10 години.

Той управлява нашата община с доверието на повече от тези, които гласуват на избори за Апостол Апостолов и Коалицията ни - „Бъдеще за община Симитли”.

Той управлява нашата община с подкрепата и обичта на младите, на самодейците, на спортистите, на хората от бизнеса, на тези, които някои наричат хора в неравностойно положение.

Той управлява нашата община с отговорност към бъдещето и тези, които ще ги има и след нас...

Така, община Симитли с над 15 000 жители, водени от общи желания и мечти, с обединени усилия, превърнахме дома си в по-уютно място за живеене.

И продължаваме!

Дайте глас на гласа си! Гласувайте за „Кмет на годината”!

През последните 10 години община Симитли цялостно промени своя облик;

През последните 10 години община Симитли възроди традициите си;

През последните 10 години община Симитли реализира успешно десетки проекти, 56 от които с европейско финансиране.

През последните 10 години община Симитли усвои над 45 милиона лева от Европейския съюз.

Тези милиони са при нас, за нас, за децата ни. Те са в инфраструктурата, в модерната промишлена зона, в спортните бази на нивото за европейските клубни турнири, в детските площадки, в зелените паркове, в доброто име на Симитли.

През последните 10 години община Симитли, ръководена от кмета Апостол Апостолов получи редица признания и отличия. Резултат от работата е и високият приз „Евросело на годината’2012”, което безапелационно бе присъдено на село Черниче, което е с изцяло нов облик.

И така, както всеки изпълнител казва, че най-ценната, най-голямата награда за всеки от тях е наградата на публиката, в този конкурс най-високото отличие е „Кмет на гражданите”. Това е нашият кмет – Апостол Апостолов.

Дайте глас на гласа си!

В гласуването в категорията „Кмет на гражданите” могат да се включат всички читатели на Портала на българските общини Kmeta.bg.

Конкурсът е с идеята да се отдаде дължимото на българската община, която преди Освобождението през 1878 г. е символ на способността ни да вземаме решения относно собствената си съдба. Символ на самочувствието ни като народ, че можем сами да управляваме и да постигаме напредък.

Първият по рода си конкурс „Кмет на годината” иска да покаже доколко българските общини успяват да се превърнат в средище и изразител на гражданската отговорност и потенциал на нацията.

Първият по рода си конкурс „Кмет на годината” има за цел да популяризира добрите практики на общините, да покаже как градоначалниците подобряват работата си, взимайки примери от успешни колеги от Европа. И най-важното – какъв е ефектът върху живота на гражданите след избирането им за техни ръководители.

Организаторите на конкурса „Кмет на годината” - Порталът на българските общини Kmeta.bg са определили 9 категории за 264-мата кметове на общини, които по право участват в конкурса: Успешно привличане на инвестиции; Успешно усвояване на евросредства; Благоустрояване на градска среда; Развитие на туризма; Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца; Опазване на природата; Поддържане и развитие на спорта в града; Кмет на гражданите; Кмет на годината.

 

Жена загина при пожар в Благоевград

photo_verybig_854722Една жена загина при пожар в жилище в благоевградския квартал "Еленово".
    78-годишната Спаска Мавродиева е транспортирана в Спешния център в Благоевград, където само констатирали смъртта й, потвърди Лалко Пъдевски от Областната полицейска дирекция.
    По случая са разпоредени съдебно-медицинска експертиза и аутопсия на трупа.
    Пожарът в жилищния блок, намиращ се до бившата поликлиника в квартала, избухнал минути преди 15.00 часа днес. Апартаментът е изгорял напълно.
    Няма данни за други пострадали хора от блок номер 23.

 

Стотици благоевградчани протестирха срещу цените на горивата

Стотици благоевградчани с около 150 коли се събраха днес на повторен протест срещу високите цени на горивата пред ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. Протестната акция започна в 13.00 ч., а половин час по-късно стартира и самото автошествие по организирания маршрут, придружено от полицейски екскорт.

продължава>